WITTE TANDEN MET BEHULP VAN BAMBOE EN HOUTSKOOL?!

22/03/17

Witte tanden met behulp van bamboe en houtskool? Werkt het echt? Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk en eerlijk gezegd werd ik er ook niet heel enthousiast van. Maar stel dat je er echt witte tanden van krijgt. Dat zou toch fantastisch zijn? Ik heb de kans gekregen om een bamboe houtskool tandpasta te proberen en daar heb ik géén nee tegen gezegd al werd ik wel een beetje bang bij het idee.

Vroeger was houtskoolpoeder één van de belangrijkste ingrediënten in een tandpasta. De effectieve werking van houtskool is jaren geleden dus al ontdekt. Het oeroude tandpasta ingrediënt houtskoolpoeder is weer terug van weggeweest. Steeds meer bekende tandpasta merken verwerken dit effectieve ingrediënt in hun tandpasta.

De bamboe houtskool tandpasta die ik heb ontvangen komt van de webshop WitWitterWitst.nl.

BAMBOE HOUTSKOOL TANDPASTA – € 10
Het ingrediënt houtskoolpoeder geeft de tandpasta een zwarte kleur. Een zwarte kleur? Ja, de tandpasta is echt pikzwart. Dat klinkt misschien een beetje smerig en eerlijk gezegd ziet het er ook niet heel fris uit. Toch is deze tandpasta ontzettend fris. De tandpasta smaakt niet anders dan andere tandpasta’s.

Houtskool heeft veel nuttige eigenschappen. Houtskool absorbeert geurtjes, is te gebruiken als een milde scrub, dood bacteriën en staat bekend om zijn krachtige werking tegen tannine. Tannine is het stofje in onder andere thee, koffie en rode wijn wat zorgt voor verkleuring van je tandglazuur. Houtskool werkt ook goed tegen gaatjes en voorkomt tandvleesontstekingen.De tandpasta is zwart van kleur wanneer het uit de tube komt maar zodra je gaat poetsen wordt de tandpasta grijs. De tandpasta maakt mijn tanden glad en laat ze ontzettend schoon en fris aanvoelen. In de productbeschrijving van de bamboe en houtskool tandpasta staat het volgende:
‘Wanneer je elke dag 2 tot 3 minuten poetst met deze bamboe houtskool tandpasta zie je al binnen enkele dagen een verschil in de tint van je tanden.’
Zo’n productbeschrijving klinkt natuurlijk fantastisch maar ik ben er altijd een beetje sceptisch over. Na het lezen van deze productbeschrijving had ik niet verwacht dat ik verschil zou zien na één keer poetsen maar toch zag ik dit wel. Ja, echt waar! Als het niet zo was geweest dan had ik dat ook gezegd. Ik ben namelijk graag eerlijk over producten. Het verschil was héél minimaal maar ik zag toch echt dat mijn tanden een klein beetje witter waren geworden en dat na één keer!

INGREDIËNTEN
Sorbitol, Water, Calciumcarbonaat, Geprecipiteerd silica, Geraffineerde glycerine, Natriumlaurylsulfaat, Bamboe / houtskool poeder, Darlie melange (anijs, pepermuntolie, DL-menthol methylsalicylaat), Natrium lauroylsarcosinaat, Xanthaangom, Natriumsaccharine, Natrium- benzoë-5-methyl-2 (1-methylethyl) cyclohexanol.

Ik had niet verwacht dat ik zó enthousiast zou zijn over deze tandpasta. Ik geloof normaal nooit zo in producten die je tanden witter beloven te maken. Ik zag na één keer gebruiken al een minimaal verschil. Ik ben benieuwd hoe mijn tanden er over een maand uit zien.

Wat is jouw favoriete tandpasta op dit moment?

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al via Bloglovin? Zeker even doen!

Dit artikel bevat een product dat ter beschikking is gesteld door een bedrijf of merk.

6 comments so far.

6 reacties op “WITTE TANDEN MET BEHULP VAN BAMBOE EN HOUTSKOOL?!”

 1. Bablofil schreef:

  Thanks, great article.

 2. Sija schreef:

  Gaaf! Je ziet inderdaad meteen verschil 🙂 Het zal vast even wennen om met zwarte tandpasta te poetsen haha, maar het resultaat is mooi!

 3. Nina schreef:

  Nou ik zie echt al wel een verschil op de foto’s, echt top! Het lijkt op het eerste gezicht niet echt lekker maar na het lezen van dit artikel valt dit voor 100% mee, lees ik. Een geweldig product zou ik zeggen.

 4. Shannblogt schreef:

  Bedankt voor alle leuke reacties! 🙂

 5. Eva schreef:

  Wat een enge gedachte dat de tandpasta helemaal zwart is, wel leuk om een keer te testen

 6. Shannblogt schreef:

  Het ziet er inderdaad heel eng uit. Maar ik heb de tandpasta inmiddels al veel vaker gebruikt en ik vind hem echt top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories