Verbrande huid door de zon? Hier zijn mijn tips!

07/07/18

Wauw wat hebben we een fantastisch voorjaar gehad. Een lente met bijna alleen maar zonnige dagen met fijne temperaturen. En ook de zomer is erg goed begonnen met op meerdere dagen temperaturen boven de 25 graden. Heerlijk! Helaas zit hierdoor een verbranding van de huid in een klein hoekje. Ook voor de aankomende dagen is er weer mooi weer voorspelt en daarom deel ik vandaag mijn tips tegen verbranding van de huid door de zon met jullie.

Google is ten alle tijden mijn beste vriend en soms ook mijn redder in nood. Ik moet toegeven dat ik wel eens op Google heb gezocht naar tips tegen een verbrande huid. En hoe fijn is het dan als je daadwerkelijk tips vind waar je wat aan hebt? Ik heb speciaal voor jullie mijn tips op een rijtje gezet.

TIP 1:
Aloë vera is een bekend wondermiddeltje tegen een verbrande huid. Aloë vera is een ingrediënt dat ook vaak in een after sun terug te vinden is. Wanneer je een verbrande huid insmeert met een aftersun of bodylotion met aloë vera doet dit al wonderen. Dit plantenextract heeft namelijk een kalmerende en herstellende werking op de huid.

TIP 2:
Niet alleen aloë vera is een wondermiddel tegen een verbrande huid ook kamille staat bekend om de herstellende en kalmerende werking. Heb je kamille of kamillethee in huis? Dan is deze tip ook zeker een aanrader. Wat moet je doen? Kook wat water en maak een pot kamillethee. Laat de thee vervolgens afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Na een uur kun je wat watjes drenken in de koude kamillethee en vervolgens op de verbrande plekken van de huid leggen. Voor deze tip moet je dus wel even wat meer doen maar je hebt er zonder twijfel iets aan.

TIP 3:
Mocht je nou geen kamille of kamillethee in huis hebben dan zijn er altijd de huis, tuin- en keukenmiddeltjes nog. Yoghurt, karnemelk, schijfjes komkommer of rauwe aardappel zijn namelijk ook erg geschikt om je huid tijdelijk af te koelen. Deze huis, tuin- en keukenmiddeltjes worden al jaren gebruikt tegen een verbrande huid. Deze tip is overigens bij veel mensen wel bekend maar desondanks wilde ik hem toch in dit rijtje voorbij laten komen.

TIP 4:
Neem na het verbranden een lauwwarme douche. Door het lauwwarme water gaan de poriën van je huid openstaan en kan de warmte eruit. Het is verstandig om géén zeep te gebruiken tijdens deze douchebeurt omdat zeep je huid nog verder uit kan drogen. Na het douchen kan je eventueel nog wat natte, koude doeken op het verbrande gebied leggen. Je zult merken dat binnen no-time deze koude doeken super warm zijn geworden doordat de warmte in de koude doeken trekt.

TIP 5:
Een verbrande huid heeft minstens 3 dagen nodig om te herstellen. Tot die tijd kun je beter niet in de zon gaan zitten. Ben je net als ik lekker eigenwijs dan is het erg belangrijk om de huid extra goed te beschermen. Je kunt je huid beschermen door de huid in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge factor (minimaal factor 30.) Daarnaast kunnen een grote strandhoed of een luchtig t-shirtje ook nog wat extra bescherming bieden.

Ondanks dat ik deze tips graag met jullie wilde delen hoop ik niet dat jullie ze nodig zullen hebben. Het is natuurlijk veel beter om jezelf goed in te smeren en niet te verbranden!

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al op Bloglovin? Klik hier om dat te doen!

0 comments so far.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories