Tea Tree gezichtsverzorging | Silver Cosmetics

21/02/16

10 tea tree

Tea tree staat bekend als hét wondermiddeltje voor je huid. Ik heb een aantal tea tree producten voor jullie getest. Benieuwd wat ik vind? Je vind het in dit artikel!

Wat is tea tree? 
Tea tree olie is een natuurlijk ingrediënt dat afkomstig is van de tea tree (thee boom.) Deze bomen zijn alleen in Australië te vinden. De bladeren van deze bomen bevatten tea tree olie. Voor slechts een paar druppeltjes olie zijn tientallen kilo’s blad nodig. Eeuwen geleden werd de werking van de tea tree olie ontdekt door de Aboriginals. Zij gebruikte het ‘wondermiddel’ tegen allerlei infecties, ontstekingen en huidaandoeningen.

Waar is tea tree goed voor?
Tea tree olie helpt o.a. bij de genezing van wonden zoals snij- en brandwonden, insectenbeten, acne, puistjes, luchtweginfecties, zwemmerseczeem, kalknagels, voetschimmel, koortslippen, wratten, mazelen, verkoudheid, littekenweefsel en overmatig zweten. Tea tree olie doodt veel soorten schimmels en bacteriën op een natuurlijke wijze.

Nadelen van tea tree
De geur! Ik begin inmiddels een beetje aan de geur te wennen maar ik vond de geur absoluut niet lekker. Een ander nadeel aan tea tree olie is dat het zeer giftig is voor honden en katten. Let dus goed op wanneer je tea tree producten gebruikt. Was je handen en berg de producten goed op!

12 tea tree

Tea tree producten die ik heb getest:
Tea tree facial wipes 
€ 3,85 (2 x 25 doekjes) 
Tea tree foaming face wash 
€ 4,85 (200 ml)
Tea tree facial scrub
 € 4,75 (250 ml) 
100% pure tea tree oil 
€ 4,85 (10 ml)

6 tea tree

TEA TREE FACIAL WIPES
‘Reinigingsdoekjes die op een natuurlijke wijze je gezicht reinigen en verzorgen.’

Hoe te gebruiken?
Deze reinigingsdoekjes gebruik je als ieder ander reinigingsdoekje.

Ik ben erg te spreken over de werking van de doekjes. De doekjes hebben absoluut geen moeite met het verwijderen van make-up. Daarnaast geven de doekjes direct een fris gevoel en merk je dat ze wat voor je huid doen. Je huid voelt na gebruik gezond en verzorgd aan.

5 tea tree

TEA TREE FOAMING FACE WASH 
‘Een schuimende gezichtsreiniger met tea tree en pepermuntolie extracten. Speciaal ontworpen om het gezicht op een natuurlijke wijze te reinigen van onzuiverheden.’

Hoe te gebruiken?
Maak je gezicht nat, gebruik 1 à 2 pompjes, breng de foaming face wash aan op je gezicht met masserende, roterende bewegingen. Na gebruik je gezicht afspoelen met warm water.

De facial foaming wash is een prima verzorgingsproduct als je het mij vraagt. Heerlijk voor vroege ochtenden of juist voor late avonden nét voor het slapen gaan. Een verfrissende, verzorgende boost waar ieder gezicht blij van wordt!

7 tea tree

TEA TREE FACIAL SCRUB
‘Een scrub van tea tree die je gezicht reinigt op een natuurlijke wijze. Deze scrub verwijdert dode huidcellen en geeft je huid een gezonde en frisse uitstraling.’

Hoe te gebruiken?
Voor gebruik je gezicht goed reinigen, maak je gezicht vervolgens nat en breng de scrub aan op je vingertoppen, gebruik ronddraaiende bewegingen en masseer zo de scrub over je hele gezicht (met uitzondering van je ogen). Reinig na het gebruik van de scrub je gezicht met warm water.

Dit vind ik echt een fijn product! De scrub verwijdert dode huidcellen zoals een scrub dit hoort te doen. De scrub zorgt voor een effectieve, grondige reiniging. Na het gebruik van dit product voelt je gezicht gezond, fris en mega zacht aan.

4 tea tree

100% PURE TEA TREE OIL
‘Dit product bevat 100% pure tea tree olie. Deze olie heeft een anti bacteriele, desinfecterende werking en is super goed voor je huid.’

Hoe te gebruiken?
Breng 2 druppels aan op een wattenschijfje en breng het vervolgens aan op je gezicht. Zo simpel is het!

Een fijne, zachte olie die snel in de huid trekt. De olie is verzorgend, herstellend en maakt de huid enorm zacht. Wat ik merk is dat ik echt last van mijn ogen krijg wanneer ik de olie ook maar iets te dicht bij mijn ogen aanbreng. Let daar dus mee op!

Alle bovenstaande producten zijn geschikt voor ieder huidtype en kunnen daarnaast dagelijks gebruikt worden.

De producten zijn verkrijgbaar bij Silvercosmetics.nl.

9 tea tre

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al op Bloglovin? Klik hier om dat te doen!

Dit artikel bevat een product dat ter beschikking is gesteld door een bedrijf of merk.

5 comments so far.

5 reacties op “Tea Tree gezichtsverzorging | Silver Cosmetics”

 1. Amy schreef:

  Ik wist dus niet dat het giftig is voor hond en kat, ik gebruik het geregeld en heb twee honden waarvan er 1 nog wel eens je handen af lebbert, nog beter opletten dus. Bedankt voor deze melding!!!!

 2. Loes - LoezichNL schreef:

  Dit lijken me erg fijne producten! Helaas iets te agressief voor mijn droge en gevoelige huid, maar kan me goed voorstellen dat dit wel erg fijn is met een iets onzuivere huid. X

 3. Stanley Stet schreef:

  Hee Shannon,

  Wat een super leuk artikel! Scherpe foto´s en een goede uitleg. Fijn dat je het gebruik van deze Tea Tree producten als prettig hebt ervaren. Ook goed om te lezen dat je met Tea Tree producten en huisdieren moet uitkijken. Dit heb ik namelijk nog nooit ergens gelezen en ik denk dat het goed is dat mensen die deze producten gebruiken er van op de hoogte zijn. Daarnaast ben ik blij dat de producten ook doen wat ze beloven.

  groetjes,

  Stanley

 4. Eva schreef:

  Die olie lijkt mij toch eens fijn om te proberen, mooie foto’s!

 5. Emile schreef:

  Mooi duidelijk en uitgebreid artikel met mooie foto’s. Zou deze produkten wel eens uit willen proberen ondanks de niet zo’n fijne geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories