RECEPT: CHOCOMALLOWS

05/07/17

Simply & delicious! Soms vind ik het leuk om wat uit te proberen in de keuken en omdat het eindresultaat er zó leuk uit zag heb ik besloten om dit simpele recept met jullie te delen.

Wat heb je nodig?
– Chocolade.
Je kunt kiezen voor je favoriete chocola maar ik heb gewoon gekozen voor goedkope huismerk chocoladerepen van de Albert Heijn.
– Marshmallows.
– Suikerdecoratie.
– Water.
– Lange satéprikkers.
– 2 Pannen.

Wat moet je doen?
Vul eerst een grote pan ongeveer voor de helft met water en hang daar een kleinere pan in. De kleinere pan hoeft niet in het water te hangen. Laat het water warm worden. Vervolgens kun je kleine stukjes chocola in de kleinere pan doen. Je zult zien dat de chocola langzaam begint te smelten. Deze manier van chocolade laten smelten noem je trouwens au bain-marie. In tussen tijd kun je de marshmallows aan de satéprikkers prikken. Ik heb ervoor gekozen om steeds 2 marshmallows aan een satéprikker te prikken. Als de chocolade goed gesmolten is kun je de marshmallows door de chocolade rollen. Eventueel kun je de chocolade met de achterkant van een lepel verdelen over de marshmallows zodat ze volledig bedekt zijn met chocolade. Je kunt er ook voor kiezen om één marshmallow te bedekken met chocolade. Vervolgens laat je de overtollige chocolade van de marshmallows afdruipen en kun je de chocomallows gaan decoreren. Ik heb dit gedaan door wat suikerdecoratie over de chocolade (die nog warm is) heen te strooien. Omdat de chocolade nog warm is blijft de suikerdecoratie goed plakken. Als je alle marshmallows gehad hebt kun je ze in de koelkast zetten zodat de chocolade hard kan worden. That’s it!

TIPS
– Voor 12 satéstokjes met ieder 2 marshmallows heb je ongeveer 3 chocoladerepen nodig.
– Eet niet te veel chocomallows want ze zijn nogal machtig!

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al via Bloglovin? Zeker even doen!

2 comments so far.

2 reacties op “RECEPT: CHOCOMALLOWS”

  1. Madelon schreef:

    Oh dat ziet er lekker uit!

  2. Shannblogt schreef:

    Bedankt voor je leuke reactie Madelon! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories