My beachlook hair routine!

19/06/17

Als er iemand gek is op warme, zonnige dagen dan ben ik het wel. Ik vind het heerlijk om op zulke dagen mijn haren vast te doen. In een vlecht of een knotje bijvoorbeeld. Maar wat ik ook leuk vind is om een nonchalante beachlook te creëren (zonder hitte.) Benieuwd hoe ik dat doe? Je leest het in dit artikel.

Eigenlijk is het héél simpel en gebruik ik hiervoor maar twee producten. De twee producten die ik gebruik zijn de Etos sea salt spray en de Kruidvat krul crème.

Beide producten zijn gewoon huismerk producten waardoor ze ook nog eens erg betaalbaar zijn. Voordat ik de producten ga gebruiken breng ik eerst mijn haar een klein beetje in model (denk bijvoorbeeld aan de scheiding.)

Etos – Sea salt spray | € 4,99 (150 ml)
De Etos sea salt spray zorgt er vooral voor dat je haar wat meer textuur en body krijgt. Hierdoor creëer je makkelijk en snel een beachlook met natuurlijke slagen. Deze spray hoeft niet uitgespoeld te worden. Niet geheel onbelangrijk om te weten toch?

Hoe gebruik ik dit product?
Ik breng de sea salt spray gelijkmatig aan op handdoekdroog haar. Dit doe ik vanaf mijn haaraanzet tot aan de punten. Als ik dit gedaan heb kneed ik het product door het haar om het goed over het haar te verdelen. Door het haar te kneden creëer je de nonchalante beachlook.

Omdat mijn haar vrij pluizig is vind ik het fijn om een verzorgende crème te gebruiken die het pluizen een klein beetje onder controle houd. Hiervoor gebruik ik de Kruidvat krul crème.

Kruidvat – Krul crème | € 1,89 (250 ml)
Deze krul crème met siliconen en aloë vera zorgt ervoor dat het haar minder gaat pluizen gedurende de dag. Daarnaast accentueert deze crème je krullen. Mijn haar heeft al slagen en lichte krullen van zichzelf. Maar met deze crème worden de slagen wat meer nonchalante krullen die ook nog eens lang blijven zitten. De combinatie van slagen en krullen zorgt voor het gewenste beachlook effect. De krul crème wordt snel door het haar opgenomen, maakt het haar niet vet en hoeft wederom niet uitgespoeld te worden.

Hoe gebruik ik dit product? 
Ook dit product breng ik aan over mijn volledige haar. Ik doe dit op handdoekdroog haar met ongeveer 4 pompjes. Ik begin bij mijn haaraanzet omdat mijn haar bij mijn haaraanzet het snelst droogt. Bij mijn haaraanzet breng ik het minst aan en in de uiteindes en punten van mijn haar het meest. De crème kneed ik door mijn haar en hierbij zorg ik dat de crème goed over mijn haar wordt verdeeld. Tot slot laat ik mijn haar drogen zonder daarbij een föhn te gebruiken.

That’s it! Simpel toch?
Nu moet ik wel toegeven dat het niet zo makkelijk zal gaan bij ieder haartype. Heb je bijvoorbeeld stijl haar van jezelf dan zal het een stuk moeilijker zijn om slagen en krullen te creëren. Je bent dan waarschijnlijk iets langer bezig om het gewenste resultaat te krijgen.

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al via Bloglovin? Zeker even doen!

6 comments so far.

6 reacties op “My beachlook hair routine!”

 1. Karin schreef:

  Die salt spray is super heb hem ook, echt fijn om mee te werken

 2. Shannblogt schreef:

  Wat leuk om te lezen dat jij de spray ook zo fijn vind Karin! Bedankt voor je reactie!

 3. Emile schreef:

  Wat gaaf, dit ga ik ook proberen. Superleuke foto’s.

 4. Shannblogt schreef:

  Leuk Emile! Bedankt voor je reactie.

 5. Lia Venema schreef:

  bedankt voor deze tip..dit ga ik zeker aanschaffen en proberen

 6. Shannblogt schreef:

  Leuk Lia! Zeker doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | DUTCH | INFLUENCER | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories