Make & Bake koekjes mix van Hema

12/07/15

1 koekjes

Makkelijk, snel en ook nog eens onwijs lekker. Ben jij gek op koekjes? Dan is het zeker de moeite waard om de Make & Bake koekjesmix van Hema te proberen. In dit artikel vertel ik je er alles over.

 De Make & Bake koekjes mix van Hema is verkrijgbaar in twee varianten namelijk chocolade en confetti (mijn keuze.) De koekjes mix zit in een mooie glazen pot. De ingrediënten zitten per laag in de pot verdeeld hierdoor ziet het er erg leuk uit. Het is erg leuk om zelf te doen maar je kunt de pot natuurlijk ook cadeau geven!

Ingrediënten:

9 koekjes

Wat heb je nodig?:
Een beslagkom, 100 gram boter, een bakplaat, bakpapier of boter waarmee je de bakplaat in kan vetten zodat de koekjes niet vast gaan zitten aan de bakplaat, een oven en niet te vergeten.. je handen!

2 koekjes

Wat moet je doen?:
– Voordat je begint is het handig om alvast de bakplaat klaar te zetten. Ik heb ervoor gekozen om de bakplaat in te vetten met boter. 
– Vervolgens doe je de inhoud van de pot in een grote beslagkom en voeg je er 100 gram boter aan toe.
– Een handige tip die niet op de verpakking staat: Voeg van één ei het eigeel toe aan de mix (dit maakt het kneden van de mix een stuk makkelijker.)
– Nu is het tijd om de inhoud even goed door elkaar te kneden.

3 koekjes

– Als dit gedaan is maak je van het beslag bolletjes. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de bolletjes maakt. Hoe groter het bolletje des te groter de koekjes worden.
– De bolletjes die je maakt leg je op de bakplaat en dan druk je ze plat. Ook bij deze stap kun je weer zelf bepalen hoe plat je ze drukt. Het ligt er maat net aan of je dikke of dunne koekjes wilt.

5 koekjes

Op de verpakking staat als eerste stap dat je de oven moet voor verwarmen op 200 graden. Persoonlijk zou ik hiermee wachten tot dat je klaar bent met het maken van de koekjes. Je weet namelijk nooit hoe lang je er mee bezig bent.
– Nu is het dus tijd om de oven voor te verwarmen op 200 graden.
– Als de oven is voorverwarmd is kunnen de koekjes in de oven. Bak de koekjes in 15 minuten op 180 graden.

6 koekjes

Tot slot laat je de koekjes nog een half uurtje afkoelen en knapperig worden. En dan… smullen maar!

7 koekjes

Zo simpel is het! Ik vind de Make & Bake koekjes mix van Hema echt een aanrader! Ik kocht de Make & Bake koekjes mix (525 gram) voor € 4,- en ik heb er 18 heerlijke koekjes uit gehaald.

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al op Bloglovin? Klik hier om dat te doen!

0 comments so far.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories