KLEDING (EN MEER) INZAMELEN VOOR HET GOEDE DOEL!

04/06/16

000

Het opruimen van je kledingkast is iets wat zo af en toe ook eens moet gebeuren. Maar waar laat je alle (oude) kleding? De één verkoopt het op een markt, de ander gooit het weg in een textielcontainer en zo doet ieder dat op zijn eigen manier. Zelf zamel ik mijn (oude) kleding in voor het goede doel. Meer weten? Je leest het in dit artikel.

Er zijn aardig wat goede doelen die gebruik maken van kleding inzamelacties. Twéé goede doelen waar ik mijn kleding voor inzamel zijn: Stichting DierenLot en Packmee.

3 dierenlot

STICHTING DIERENLOT

Door heel Nederland zijn inzamelpunten van stichting DierenLot te vinden. Hier kun je niet alleen je (oude) kleding naar toe brengen maar ook overig textiel en schoenen. Handdoeken en badlakens zijn ook ten alle tijden van harte welkom (graag apart aanbieden.) Dierenhulpcentra’s kunnen deze namelijk goed gebruiken. De ingezamelde goederen dienen schoon aangeleverd te worden in dichtgebonden zakken. De ingezamelde goederen worden gesorteerd en verkocht. Deels als tweedehands kleding en anders voor recycling. 100% van alle opbrengsten gaat naar het inzamelpunt waar jij je (oude) kleding naar toe hebt gebracht.

Meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van Stichting DierenLot.

4 packmee

PACKMEE
Packmee is de moderne manier om kleding te doneren, met een zeer hoge opbrengst voor goede doelen. Packmee zet zich in voor KiKa en de kinderpostzegels. Bij Packmee kun je de volgende goederen inzamelen: Kleding, hoeden, sjaals, mutsen, handschoenen, riemen, brillen, handtassen, schoenen, handdoeken, dekbedovertrekken, beddenlakens, gordijnen en zelfs hoorapparaten. LET OP! Alles moet nog wel te dragen of te gebruiken zijn. Hoe het werkt? Heel simpel! Verpak alle goederen in een grote, stevige doos en stop het tot de rand toe vol. Vervolgens kun je het gratis verzendlabel vinden op de website van Packmee. Deze druk je af en plak je op de door jou gevulde doos of misschien zelfs dozen. Vervolgens breng je het pakketje naar het dichtstbijzijnde postkantoor of geef je hem af aan de PostNL pakketbezorger als deze toevallig een pakketje bij jou komt brengen. That’s it! Packmee verkoopt de kleding die jij doneert aan gespecialiseerde sorteerbedrijven. De meeste kleding wordt opnieuw gedragen en een klein deel wordt gerecycled.

Meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van Packmee!

Persoonlijk ben ik echt voorstander van het doneren aan goede doelen. Het geeft een goed gevoel wanneer je op zo’n makkelijke wijze goede doelen kunt steunen.

Wat doen jullie met alle (oude) kleding? Verkopen jullie het, gooien jullie het weg of steunen jullie misschien ook wel het goede doel? Ik ben benieuwd!

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al via Bloglovin? Zeker even doen!

5 comments so far.

5 reacties op “KLEDING (EN MEER) INZAMELEN VOOR HET GOEDE DOEL!”

 1. Eva schreef:

  ik spaar mijn oude kleding altijd op en geef het daarna door aan anderen.

 2. Emile schreef:

  Dit is een heel ander artikel als wat ik gewend ben van je om te lezen maar vind het super gaaf dat je hier ook een artikel aan gewijd hebt. Laatst heb ik 6 volle vuilniszakken weggebracht naar 1 van de verzamelpunten van Stichting DierenLot. Dieren worden vaak vergeten en ik, als groot dierenliefhebster heb er dan ook voor gekozen om dit aan hun te schenken.
  PackMee lijkt mij ook een mooi doel om aan te schenken en fijn dat het zo makkelijk en gratis opgestuurd kan worden.

 3. Shannblogt schreef:

  Wat leuk om te lezen wat jullie met je (oude) kleding doen! 🙂

 4. Packmee schreef:

  Wat fijn dat je met dit artikel aandacht geeft aan onze nieuwe manier van kledinginzameling. Het weggooien van gebruikte kleding is immers zonde en slecht voor het milieu. Bovendien kunnen wij uit de opbrengst bijdragen aan de toekomst van kinderen. Hartelijk dank!

 5. Shannblogt schreef:

  Bedankt voor de reactie! Erg leuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories