Vaak wordt er gedacht dat raamfolie gewoon op elk type raam geplakt kan worden. Alleen dat is niet het geval. Op enkel glas kan wel elk folie geplakt worden. Dit is namelijk geen complex raam en kan gewoon beplakt worden. Dubbelglas daarentegen is wel wat complexer. Dit komt omdat er een ruimte tussen de twee ramen zit. Vaak is deze ruimte ook gevuld met speciaal gas om te isoleren. Dit geldt ook bij de HR++ beglazingen types. Hiervoor dient daarom echt een speciaal raamfolie voor dubbele beglazingen gekocht te worden. Kijk daarom altijd goed naar de specificaties van het product wat je wilt aanschaffen.
Wat heb je nodig voor het aanbrengen van raamfolie?
Voordat je begint met het aanbrengen is het belangrijk dat je de spullen ervoor in huis hebt. Alleen wat is dat precies allemaal? Allereerst natuurlijk het raamfolie naar keuze. Ook een rolmaat is onmisbaar voor het opmeten van het raam en het folie. Om het op maat te snijden heb je een scherp Stanleymesje nodig. Het aanbrengen van folie wordt gemakkelijker door het gebruik van een plantenspuit en een rolmaat. De plantenspuit met water zorgt ervoor dat het folie niet direct vastzit. Zo kun je het nog iets corrigeren. Als laatste is ook een rakel vilt aan te raden. Hiermee kun je het folie gladstrijken waardoor het eindresultaat prachtig wordt. Heb je dit nog niet in huis? Bij de webshop www.raamfolieonline.nl vind je een uitgebreid assortiment aan raamfolie. Ook hebben zij de tools om het aanbrengen goed te laten verlopen.
Hoe breng je raamfolie aan?
Het aanbrengen van raamfolie is over het algemeen gemakkelijk te doen. Wel is het goed om te weten welke stappen je precies moet volgen. Zo zal het aanbrengen soepeler verlopen. Hieronder de stappen hoe het aanbrengen gemakkelijk verloopt:
- Begin met het opmeten van het raam en snijdt het raamfolie op deze maat. Zorg wel dat je iets meer afsnijdt zodat je zeker weten genoeg hebt.
- Het is belangrijk dat het raam helemaal schoon is, zo zorg je voor de perfecte hechting. Schoonmaken kan gemakkelijk gedaan worden met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel.
- Zoals al benoemd is het plakken met water gemakkelijker. Spray het raam goed nat zodat er echt een goede laag ontstaat.
- Op elk raamfolie zit een beschermlaag om de lijmlaag en statische laag te beschermen. Deze kun je gemakkelijk verwijderen door twee plakbandjes op elkaar te plakken met het folie ertussen. Als je de plakbandjes van elkaar afhaalt zal de beschermlaag loslaten.
- Begin met het aanbrengen in een hoek zodat dit gemakkelijker gaat.
- Als het helemaal naar wens aangebracht is kun je het overtollige water verwijderen. Doe dit door met een rakel vilt van het midden naar de zijkanten te wrijven. Zo komt al het water erachter vandaan. Leg wel wat handdoeken neer om dit water op te vangen.
- Heb je aan het begin iets extra afgesneden? Dan is het nu tijd om het te veel weg te snijden met een scherp Stanleymesje. Nu kun je genieten van het gecreëerde eindresultaat!
Kun je raamfolie hergebruiken?
Een veel gehoorde vraag is ook of het raamfolie hergebruikt kan worden. Heb je gekozen voor een raamfolie met een lijmlaag? Dan is dit sowieso niet het geval. De lijmlaag zal beschadigen als je het verwijderd waardoor het niet nogmaals te gebruiken is. Heb je gekozen voor een statische variant? Dan is het wel mogelijk het her te gebruik mits het stofvrij opgeruimd wordt. Zodra er stof op zit zal de kleefkracht afnemen.
Liefs, Shannon ♥
Volg je mij eigenlijk al op Instagram? Klik hier om dat te doen!
*Dit artikel bevat content en/of product(en) die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.
Geef een reactie