HOW DO YOU MAKE FLUFFY COFFEE? (DALGONA COFFEE)

24/05/20

Dit artikel is speciaal voor alle koffie liefhebbers onder ons. Als je net als ik dol bent op koffie zal deze ‘trend’ je vast niet zijn ontgaan. Ik heb het natuurlijk over de Dalgona coffee, op dit moment beter bekend als fuffy coffee. Het ziet er niet alleen leuk uit maar het is ook nog eens super lekker en erg simpel om te maken. Lees je mee?

DALGONA COFFEE
Wat is het precies? Dalgona coffee is een romige ijskoffie uit Zuid-Korea die wordt gemaakt door gelijke hoeveelheden oploskoffie, suiker en heet water te kloppen tot het een romig geheel wordt. Dit geheel wordt vervolgens toegevoegd aan koude of warme melk.

Dit recept is voor 1 Dalgona coffee.
Bereidingstijd: circa 5 minuten.

BENODIGDHEDEN: 

BEREIDINGSWIJZE:

Doe de suiker, de koffie en het water in een mengbeker of kom. Klop met een mixer (bij voorkeur een elektrische mixer) in ongeveer 5 minuten het koffie mengsel op tot dat het een luchtige substantie wordt. Schep nu met een lepeltje een kleine hoeveelheid van het mengsel op de lepel en draai de lepel om. Blijft het mengsel aan de lepel hangen? Dan is het gelukt! Doe nu de melk in een glas en doe daar wat ijsklontjes bij. Schep tot slot het romige koffie mengsel op de melk en tadaaa, je hebt nu je eigen Dalgona ice coffee gemaakt! Let wel op dat je de koffie goed door de melk roert voordat je hem op gaat drinken. ENJOY!

TIP: Wil jij je Dalgona coffee nog lekkerder maken? Gebruik dan als topping bijvoorbeeld wat cacao poeder, verkruimelde koekjes, kaneel of honing.

Simpeler dan dit wordt het niet! Ik ben wel benieuwd. Houden jullie van koffie? Zo ja, hoe drink jij hem dan het liefst? Laat het weten in de reacties. Mijn koffie moet vooral niet te sterk zijn en iets wat zoet. Zo vind ik hem het allerlekkerst!

PS: Hoe mooi is het glas waar de koffie in zit? Ik ben helemaal verliefd. Deze kun je per set van twee scoren bij Ditverzinjeniet.nl.

Liefs, Shannon ♥
Volg je mij eigenlijk al op Bloglovin? Klik hier om dat te doen!

0 comments so far.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Follow

Categories