HOE REINIG IK MIJN MAKE-UP KWASTEN?

19/11/16

0-primarkbrushtool

In mei 2015 schreef ik een artikel over de brushegg van Boozyshop. Met de brushegg is het wassen van make-up kwasten letterlijk een eitje. Mocht je benieuwd zijn naar dat artikel dan kun je hem uiteraard even lezen. Vandaag heb ik mijn kwasten gereinigd met een andere musthave. Geen brushegg maar een siliconen reinigingspad.

De siliconen reinigingspad kocht ik een tijdje terug bij Primark en ik betaalde er slechts € 1,50 voor. Een koopje! Maar werkt het ook?

1-primarkbrushtool

SILICONEN REINIGINGSPAND – € 1,50
De reinigingspad heeft een fijne grip waardoor je hem vast kunt houden maar je kunt er ook voor kiezen om hem in de wasbak te plakken. De reinigingspad is namelijk ook voorzien van een zuignap. Super handig! De reinigingspad heeft een profiel met verschillende vormpjes. Hierdoor wordt iedere kwast grondig gereinigd vanaf het begin tot aan het eind van de kwasthaartjes.

2-primarkbrushtool

Hoe gebruik ik de reinigingspad? 
Ik gebruik de reinigingspad in combinatie met baby shampoo. Deze baby shampoo gebruik ik al een aardige tijd om mijn kwasten mee te reinigen en hij bevalt uitstekend. Ik kies ervoor om de reinigingspad vast te plakken in de wasbak en breng daar vervolgens één druppeltje baby shampoo op aan. Als dat gedaan is maak ik de kwast die ik schoon wil maken nat met lauw/warm water en breng ik óók op de kwast een druppeltje baby shampoo aan. Let’s clean the brushes! Het schoonmaken kan beginnen. Met roterende bewegingen die steeds van richting veranderen was ik de kwast schoon.

3-primarkbrushtool

Tussendoor spoel ik de kwast een keer af onder de lauwe/warme kraan. Daarna ga ik nog even verder met reinigen op de reinigingspad. Als ik het gevoel krijg dat de kwast schoon is spoel ik de kwast goed af onder de kraan en schud ik de kwast uit zodat de kwast direct al wat droger wordt. Tot slot laat ik de kwast volledig drogen op een handdoek. That’s all!

6-primarkbrushtool

Het reinigen van je make-up kwasten wordt een stuk leuker wanneer je een brushegg of reinigingspad gebruikt. Daarnaast gaat het ook een stuk sneller als dat je het met de hand zou moeten doen.

5-primarkbrushtool
Een before and after foto van de Real Techniques sculpting brush. Ook deze kwast kon wel een wasbeurt gebruiken.

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al via Bloglovin? Zeker even doen!

0 comments so far.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories