Forever against animal testing campagne | The Body Shop

02/06/18

Vandaag wil graag even jullie aandacht voor het volgende: Dierproeven! Dierproeven zijn ouderwets, duur en inefficiënt. Ondanks dat er betrouwbare alternatieven zijn, blijven dieren lijden. Het is tijd voor verandering! Helpen jullie mee?

The Body Shop voert al een hele lange tijd campagne tegen dierproeven. Speciaal voor deze campagne kreeg ik een ontzettend leuk perspakketje opgestuurd. Dit is wel te zien aan de foto’s. Het perspakketje bestond uit: Een heerlijke donut, een nagelvijl, een gepersonaliseerde body butter, een leuke polaroid foto van onze hond Dundy, drie verschillende zeepjes en een canvas tas. Heel erg leuk dat ik dit pakket mocht ontvangen!

‘We waren het eerste wereldwijde beautymerk dat zich sterk maakte in de strijd tegen dierproeven in cosmetica. In de laatste drie decennia hebben we samengewerkt met onze campagnepartner Cruelty Free International en onze gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een Europees verbod op dierproeven in 2013. Maar dat is niet voldoende. Dieren worden nog steeds gedood voor schoonheid en wij willen overal en voorgoed een einde maken aan deze wreedheid.’ Aldus The Body Shop.

Een aantal feiten op een rij:
– Elk jaar worden er rond de 500.000 dieren gebruikt voor tests voor cosmetische doeleinden.
– Onderzoek toont aan dat dierproeven menselijke reacties correct voorspellen voor 40% – 60%. Terwijl de alternatieven 80% van de tijd accuraat zijn.
– Eén ingrediënt in een product kan leiden tot de dood van minstens 1400 dieren.
– Wist je dat: 80% Van de landen in de wereld geen wet heeft tegen dierproeven voor cosmetica?!
– In 2013 heeft de EU de verkoop van cosmetica die getest wordt op dieren verboden maar er is nog steeds werk aan de winkel.

De alternatieven:
Sneller, goedkoper en accurater.
– Testprocedure met een computer.
– Kunsthuid die wordt geproduceerd in een laboratorium.
– Tests op mensen.

Laten we ons samen sterk maken zodat dierproeven voor cosmetische producten en ingrediënten overal in de wereld verboden worden. Doe mee met de Forever Against Animal Testing campagne van The Body Shop en onderteken de petitie.

#foreveragainstanimaltesting

Bedankt voor het lezen! ♡
Volg je mij eigenlijk al op Bloglovin? Klik hier om dat te doen.

Dit artikel bevat een product dat ter beschikking is gesteld door een bedrijf of merk. 

 

2 comments so far.

2 reacties op “Forever against animal testing campagne | The Body Shop”

  1. Nienke schreef:

    Zo leuk! Vooral de schattige donut en de zeepjes. Ik heb de petitie jaren geleden al ondertekend.

  2. Nina schreef:

    Wat mooi dat de The Body Shop al een hele lange tijd campagne tegen dierproeven voert. Ik hoop ook echt dat het snel over de hele wereld verboden word. De petitie had ik al eerder ondertekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories