BATISTE VS THE BEAUTY DEPT | AND THE WINNER IS..

05/10/19

YES BABES! It’s that time again.. het is weer tijd voor een nieuwe serie. In de serie genaamd ‘And the winner is..’ zet ik twee soortgelijke producten tegenover elkaar, vergelijk ik ze op verschillende punten en kies ik een favoriet. Met vandaag twee droogshampoos van de Action in de hoofdrol. Ben je al nieuwsgierig?

First of all, ik ben echt een sucker op het gebied van leuke verpakkingen. Wat ik daarmee wil zeggen is dat ik mezelf niet zo goed onder controle kan houden wanneer een product voorzien is van een mooi jasje. En ja, als dan de prijs ook nog eens heel gunstig is, wil ik het hebben hebben hebben! Toch ben ik ook wel kritisch hoor. Heb ik het product nodig? Ga ik het product gebruiken? Dat zijn vragen die er dan op zo’n moment door mijn hoofd schieten en dat is maar goed ook!

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe droogshampoo liep ik deze week tegen twee, wel hele leuke droogshampoos aan bij de Action. Ze zijn al een tijdje in het assortiment maar ik heb al die tijd de verleiding kunnen weerstaan. Tot het moment daar was dat ik een nieuwe droogshampoo nodig had. Ik mocht deze twee van mezelf kopen en had meteen het idee in mijn hoofd om ze met elkaar te gaan vergelijken. Ik dacht letterlijk: Leuk ook voor op mijn blog! Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag is het tijd om mijn ongezouten mening met jullie te delen.

BATISTE VS THE BEAUTY DEPT 
De droogshampoos zijn van de merken Batiste en The Beauty Dept. Batiste is HET merk op het gebied van droogshampoos en zullen de meeste van jullie wellicht al wel kennen. The Beauty Dept is een budget merk die wat minder bekend is maar in mijn ogen vooral bekend staat om de gunstige prijsklasse en leuke verpakkingen.

BATISTE – BRIGHT & LIVELY FLORAL DRY SHAMPOO | € 2,99 (200 ml) 
Als ik een cijfer moet geven voor de spray kracht scoort deze droogshampoo op een schaal van 1 tot 10 een 15! Bizar! Wanneer je niet voor een spiegel staat heb je bij de eerste spray al het idee dat je haren recht overeind staan. Maar dit kan uiteraard ook aan mijn spuitbus liggen. De droogshampoo geeft voldoende volume, geeft het haar meer textuur maar maakt het haar niet stug zoals vele andere droogshampoos wel doen. Het stugge geeft het haar meer body waardoor je meer volume kunt creëeren. Zelf hou ik daar wel van maar ik kan me ook best wel voorstellen dat niet iedereen dit prettig vind. De droogshampoo heeft een zachte finish waardoor naar mijn mening het volume gedurende de dag wel wat afneemt. Dat vind ik jammer! De droogshampoo geeft het haar aan het begin ook een witte waas. Ik heb zelf donker haar waardoor dit extreem opvalt. De droogshampoo moet je door het haar verdelen met een kam, borstel of je vingers. Hierdoor wordt de witte waas gelukkig al snel minder en is die uiteindelijk volledig verdwenen.

Naast het geven van meer volume vind ik dat een droogshampoo ook lekker moet ruiken en gelukkig doet deze droogshampoo dat. De naam van deze floral variant van Batiste zegt het al, de geur van de droogshampoo is bloemig.

Als je net als ik een zwak hebt voor mooie verpakkingen dan voel je mijn keuze voor deze droogshampoo vast en zeker. What a beauty! De spuitbus bedekt met vrolijk gekleurde bloemen trok mijn aandacht al bij onze eerste ontmoeting. Deze week was het moment daar. Ik had ein-de-lijk een geldige rede gevonden om deze vrolijke vriend mee naar huis te nemen.

YES, goede aankoop! Als je een droogshampoo zoekt die het haar wat extra volume geeft zonder het haar stug te maken dan is deze droogshampoo echt wat voor jou. Het is een fijne oplossing voor tussen de wasbeurten door. Ik ben tevreden.

POINTS 
• Volume: 7/10
• Verpakking: 8,5/10
• Geur: 8/10
• Prijs-kwaliteitverhouding: 8/10

THE BEAUTY DEPT – CLEAN. FRESH. VOLUME DRY SHAMPOO | € 1,59 (200 ml)
De spray kracht van deze droogshampoo is zoals het hoort te zijn. Helemaal prima! Wat ik direct merkte bij deze droogshampoo in tegenstelling tot die van Batiste is dat deze variant het haar wel stugger maakt. Je kunt hierdoor meer volume creëeren waar je ook nog eens langer van kunt genieten. Op dit gebied scoort The Beauty Dept droogshampoo absoluut beter. Ook deze variant laat een witte waas achter op het haar maar eerlijk is eerlijk dit doen ze bijna allemaal op mijn donkere lokken. Gelukkig kun je de witte waas ook bij deze topper erg makkelijk laten verdwijnen door de droogshampoo over het haar te verdelen.

De geur vind ik grappig genoeg erg lijken op die van de Batiste droogshampoo. Ik zou de geur omschrijven als fris en bloemig. Toch vind ik deze geur net wat lekkerder en is hij naar mijn idee ook wat krachtiger waardoor je hem langer blijft ruiken. LOVE IT!

Oh my, deze verpakking.. It’s just like the other one pretty right? Deze verpakking vind ik om heel eerlijk te zijn zelfs nog wat mooier dan de verpakking van de Batiste droogshampoo. Deze verpakking vind ik luxer, chiquer en stijlvoller. Ik vind hem duurder ogen dan de Batiste droogshampoo. Terwijl hij bijna de helft goedkoper is. Funny fact!

Het is wel duidelijk he? THIS IS THE WINNER!

POINTS 
• Volume: 8,5/10
• Verpakking: 9,5/10
• Geur: 9,5/10
• Prijs-kwaliteitverhouding: 10/10

Wat vond ik het heerlijk om dit artikel te schrijven! Over beide producten ben ik tevreden maar over de budget droogshampoo van The Beauty Dept ben ik het meest enthousiast. Ik kan nu al niet wachten weer een artikel voor deze serie te gaan schrijven. Uiteraard wil ik hier niet onnodig producten voor kopen dus wacht ik tot het juiste moment daar is. Stay tuned als je ook benieuwd bent naar de volgende ‘And the winner is..’

Bedankt voor het lezen! Liefs, Shannon
Volg je mij eigenlijk al op Bloglovin? Klik hier om dat te doen!

0 comments so far.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHANNON VAN WILLIGEN | 25 | THE NETHERLANDS | BLOGGER, CONTENT CREATOR & SHOP ASSISTENT | BEAUTY, FASHION, LIFESTYLE & PERSONAL

Hey you! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Shannon, trotse eigenaresse van deze website. Mijn grootste passies zijn schrijven en fotograferen. Op mijn blog vind je een mix van beauty, fashion, lifestyle en persoonlijke artikelen. Enjoy!

MY FAVORITE MONTHLY SURPRISE:

Wil jij de Goodiebox ook ontvangen? Klik dan op de banner hier beneden. Je scoort de Goodiebox al voor slechts € 19,95 (+ gratis verzending.) So what are you waiting for? Have fun shopping girls!

Let’s connect

Bloglovin’

Volg jij mij al? Klik hier!

Categories